Kérdések és válaszok – harmadik menet

 

Az ünnepek előtti utolsó munkanapra még egy kis WordPress Neked: ahogy ígértem, a maradék kérdést is megválaszolom nyilvánosan, és ezzel a végére értünk annak a háromrészes minisorozatnak, amelyben egy csomó tapasztalatot osztottam meg. Most Rajtad a sor: kérdezz! Olvasd el a válaszokat, amelyeket másoknak adtam, és ha Neked is van kérdésed, tedd fel a hozzászólások között!

“Hiába írok egy üres sort a bejegyzésbe, ha több helyet akarok két bekezdés között, egyszerűen nem csinálja meg. Mindig eltűnik az üres sor.”

A WP saját szerkesztőjében csak úgy lehet kihagyni egy üres sort, ha sorkizártban van a szöveg és az üres sorba egy szóközt teszel. Különben a szerkesztő felülírja, mert azt hiszi, elrontottad 🙂

“Beállítottam pár widgetet, és ezek felülírták az eredetileg ott lévőket, ahogy kell. De néhánnyal nem tudok mit kezdeni, azok mindenképpen megmaradnak. Mit kell átállítani, hogy ne legyenek ott?”

Ezek a “megmaradó” widgetek nem widgetek, hanem az oldalsáv fájljába fixen be vannak drótozva – azaz a dynamic_sidebar() utasítás előtt vannak. A widgetek ugyanis emögé kerülnek, ami viszont ezelőtt van, az mindenképpen megjelenik. A sidebar.php-ből kell ezeket kitörölni (Vezérlőpult -> Megjelenés -> Szerkesztő).

“Telepítettem a Contact Form 7 bővítményt, de az oldalsávban nagyon furán néz ki, van erre valami ötleted?”

A Contact Form csak akkor jó widgetben, ha telepíted a kiegészítő plugint, a Contact Form 7 Widget nevűt is.

“Szeretném úgy átalakítani a sablont, hogy a bejegyzések és oldalak címét ne írja ki, hanem azok csak a menüpontok legyenek, de ne jelenjenek meg a szöveg fölött. Ugye a page.php-ból kell kitörölnöm ehhez a php the_title() sort?”

Ha azt akarod, hogy soha ne írja ki a címet, akkor ezt a sort: (kacsacsőr) h1 (kacsacsőr) (kacs) ?php the_title(); ?(kacs) (kacs) /h1 (kacs) nemcsak a page.php-ban kell eltávolítani, hanem az index.php-ban, a single.php-ban, az archives.php-ban és a search.php-ban is, helyesebben ott, ahol ezt akarod. Tehát a főoldal megjelenését az index.php szabályozza, a bejegyzésekét a single.php, az archívumokét és a kategóriaoldalakét az archives.php, a keresési eredményekét pedig a search.php.

Ha pedig csak néhány oldalnál/bejegyzésnél akarod, hogy ne jelenjen meg a címük, akkor az is megoldás, hogy nem adsz címet annak, amelyiknek nem akarsz. A WP elfogadja a (nincs cím) “című” bejegyzést vagy oldalt is.

“Hogy kell YouTube videót WordPress-be ágyazni? Eszerint csináltam:

1. Válasszuk ki a beszúrni kívánt videót
2. A videó alatt keressük meg a «Beágyazás» fület
3. Másoljuk ki a HTML code-ot
4. A WordPress oldalunkon menjünk át html nézetbe és ott válasszuk ki a “code” box-ot
5. Másoljuk be a HTML code-ot és az oldalunkon menjünk rá a “close tags”-re
6. Publikájuk és máris megjelenik az oldalunkon
 
De sajnos nem sikerült…”

Nem kell ennyire túlbonyolítani. Az 1.-4. pontok jók, de ne válassz ki semmilyen boxot, csak másold be a kódot. És utána nem kell semmi más, egyszerűen csak publikáld és jó lesz.

“Nem boldogulok a Context Widget nevű bővítménnyel. Nem fogadja el az oldal címét, amelyiknél azt szeretném, hogy ne legyenek widgetek. Ha kiválasztom, akkor az összes többiről is eltűnnek a widgetek. Légyszi segíts beállítani!”

Bocs, ez részben az én hibám is, mert nem írtam részletesebben erről a bővítményről. A félreértés tehát abból adódott, hogy nem volt pontos az én megfogalmazásom. Ezzel a bővítménnyel ugyanis ki lehet választani, hogy mely oldalCSOPORTOk vagy oldalFAJTÁK esetében jelenjen meg vagy ne jelenjen meg egy widget. De ha az összes oldal ki van választva, akkor nem lehet kihagyni EGYET. Ezt a feladatot másként kell megoldani: a másikfajta oldal használatával, az oldalsáv nélkülivel. Lásd az Oldalsáv nélküli oldalak című írásomat.

“Van elképzelésem arról, hogy milyen színű és elrendezésű sablont szeretnék, de olyan rengeteg van a neten, hogy teljesen el vagyok veszve. Már egy napja keresgélek, de egyik sem az igazi. Te hol indulnál el?”

Két kedvencem van erre a feladatra: a http://www.wordpressthemesbook.com/ oldalon lehet téma szerint keresni, a http://newwpthemes.com/ oldalon pedig szín szerint. Remélem, ez segít. A teljes gyűjteményemet itt találod: http://www.pagonymedia.hu/webdesign/wordpress-sablonok/

 

Most pedig nincs más hátra, mint hogy beálljak a sorba én is, és ezúton kívánjak Neked áldott, békés ünnepeket! Találkozunk az ünnepek után! 🙂

 

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Katt a képre részletekért

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Wpsuli Sybell
Sybell tárhely szolgáltatás
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence

Oszd meg te is!

A wpSuli alapja egymás támogatása. Lehet egyik ismerősöd pont most szeretne saját honlapot építeni, de kell neki egy segítő kéz…legyél Te ez a támogatás egy megosztással!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email