A WordPress és a webergonómia

Van egy olyan szolgáltatás, amellyel mérhető, hogy egy adott weblapon a látogatók hová kattintanak. Ez a mérés, a “heatmap”, azaz a “hőtérkép” a kattintásokról sok mindent elárul a weblapunk látogatóiról. Ezek alapján egyértelmű az a már sokat hangoztatott tény, hogy a felhasználók fentről lefelé, balról jobbra olvasnak – ahogy azt a nyomtatott anyagoknál megszoktuk. Ebből számos webergonómiai alapelv következik.

Ne rakj felesleges díszítőelemeket a bal felső sarokba, mert a látogatóid automatikusan ott kezdik a weblapod felmérését. Logót is csak akkor, ha az fontos a weblapod felismerése szempontjából. A legjobb, ha a bal felső sarokban az oldalad neve (a domain-neved, vagy a márkaneved) látható, megfelelően nagy betűkkel, hogy szinte “beleégjen” a látogató szemébe.

Az üzleti oldalak esetében a menüben a pénzt hozó menüpontokat tedd előre, a Gyakran Ismételt Kérdések, a Hírek (blog), a Kapcsolat a végére kerüljön, a Jognyilatkozat és hasonló “töltelék oldalak” (amelyek jó, ha vannak, sőt, egyes esetekben kötelezőek is, de nem hoznak pénzt) almenüpontokba, vagy akár az oldal aljára, egy alsó, külön menübe kerüljenek.

A szakértői oldalak esetében természetesen más a helyzet, ott nem az eladás, hanem a szakértői státusz felépítése az elsődleges cél, így a hozzáértésedet bizonyító bejegyzések, valamint a saját bemutatkozásod a legfontosabbak.

A webergonómiáról, a weblap üzletileg hatékony felépítéséről, az üzleti célt elősegítő illetve az azt gátoló tényezőkről, a színek és elrendezések kiválasztásáról, a “bannervakságról” és hasonló témákról fog szólni a következő WP-Suli online tréning, amelyre február 16-án, délelőtt 10 órakor kerül sor – az előadásról és az azt követő konzultációról felvétel készül, így akinek nem felel meg az időpont, az utólag meghallgathatja a tréninget.

A februári tréningre ide kattintva jelentkezhetsz.

 

(Kedves Klubtagok! Számotokra a tréning ingyenes, de részvételi szándékotokat jeleznetek kell, különben nem kapjátok meg a tréning belépési kódját illetve a felvételt! Erről számotokra külön emlékeztető levél megy ki jövő hétfőn, amelyben csak egy kattintás a jelentkezés.)

 

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Wpsuli Sybell
Sybell tárhely szolgáltatás
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence

Oszd meg te is!

A wpSuli alapja egymás támogatása. Lehet egyik ismerősöd pont most szeretne saját honlapot építeni, de kell neki egy segítő kéz…legyél Te ez a támogatás egy megosztással!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email